Pro Educa

U Banjoj Luci održana radionica pod nazivom “Sloboda Generacije Z”

Dana 02. juna u prostorijama Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, u organizaciji udruženja Pro Educa, održana je interaktivna radionica studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Radionica pod nazivom “Sloboda generacije Z”, na kojoj je učestvovalo 10 studenata sa obe Akademije, održana je pod vođstvom Jelene Grubor, šefice katedre za grafički dizajn na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Bojana Hadžihalilovića, profesora na odsjeku grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Prethodnih mjesec danas studenti su sa svojim profesorima imali nekoliko zoom sastanaka i radionica, na kojima su se pripremili za zajedničku radionicu u Banjoj Luci.

Cilj radionice je povezivanje studenata i promovisanje slobode govora, slobode mišljenja i kritičko posmatranje društvenih pojava kroz umjetničko izražavanje.

Najuspješniji radovi će se predstaviti na izložbi u okviru Festivala #SlobodaNarodu koji je planiran da se održi 9. juna u prostorijama Dječije kuće Novo Sarajevo sa početkom u 13.30.  Ulaz će biti slobodan za sve zainteresovane.

Ova radionica je održana u organizaciji udruženja Pro Educa u okviru projekta #SlobodaNarodu, uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...