Pro Educa

Tri panel diskusije tokom Foruma – evo ko su učesnici

Četvrti Poslovni forum menadžera biće održan 28. i 29. marta u Etno selu Stanišići kod Bijeljine. Kompletan dvodnevni program možete pogledati na linku – Program Poslovnog foruma menadžera 

Tokom dva dana Foruma, biće održano devet predavanja, jedan razgovor 1 na 1, te tri panel diskusije. Biografije predavača nalaze se na linku – Predavači, a evo ko su učesnici panel diskusija:

 

I panel

Menadžeri, lideri, mentori

 

MODERATOR: Goran Milić

Goran Milić je od 2011. do 2017 bio  direktor  vijesti i programa Al Jazeere Balkans, a za to vrijeme snimio je i serijale Alhemija Balkana i Tada&Sada. Školovao se u Strazburu, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Milić je bio ratni izvještač, dopisnik, novinar, urednik i producent. Napisao je nekoliko knjiga i napravio više od stotinu putopisnih emisija na pet kontinenata. Pratio je predsjednika Tita na putovanjima, intervjuirao Jimmyja Cartera, Georgea Busha, Pereza de Cuellara… Bio je šef dopisništva i dopisnik JRT-a iz UN-a i SAD-a, kolumnist „Mladine“, „Oslobođenja“, „Večernjeg lista“, „Vjesnika“ i „Panorame“, šef tima za informiranje Univerzijade u Zagrebu, glasnogovornik kandidature Beograda za Olimpijske igre, glasnogovornik Olimpijske delegacije Bosne i Hercegovine na Olimpijadi u Barceloni, urednik i voditelj subotnjeg TV Dnevnika na TV Beograd, urednik i voditelj TV Dnevnika HTV-a, direktor te glavni i odgovorni urednik „Yutela“, urednik i voditelj političkog magazina „Brisani prostor“ na HTV-u. Bio je član boarda američke Academy of Television Arts & Sciences i  član žirija za nagrade „Emmy“ u kategoriji dokumentarnog filma. Govori engleski, španski, francuski i italijanski.

PANELISTI:

Miloš Stevanović

Miloš Stevanović vodi najveću advokatsku kancelariju u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, te jednu od vodećih u regionu. Pored ovoga, vlasnik je Standard Group, jedinog kognitivnog investcionog poslovnog sistema koji pruža usluge u domenu računovodstva, finansijskog konsaltinga, održavanja poslovnih objekata, te online gift servisa.

Pravni fakulet završio je u Beogradu 2006. godine, nakon čega stručna znanja i usavršavanja stiče u Velikoj Britaniji, te kasnije u više navrata na prestižnom američkom univerzitetu Harvard. U ranijim sazivima Vlade Republike Srpske bio je savjetnik za međunarodna pitanja ministrima unutrašnjih poslova, te ministru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Govori engleski, služi se francuskim jezikom.

Biljana Marković


Biljana Marković je direktorica kompanije Hemofarm d.o.o. Banja Luka, farmaceutskog lidera na tržištu BiH i prve fabrike čvrstih formi lijekova u Republici Srpskoj.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, a takođe ovlašteni je sudski veštak ekonomske struke, te licencirani ekonomski procjenitelj za kapital privrednih društava.

Posljednjih deset godina obavljala je dužnost rukovodioca Službe finansija, računovodstva i kontrolinga u banjalučkom Hemofarmu, jednoj od najsavremenijih fabrika na ovom dijelu Balkana. Govori engleski jezik.

 

Zoran Lalić

 Zoran Lalić je generalni direktor kompanije PHOENIX Pharma, najvećeg distributera farmaceutskih proizvoda u BiH i član Upravnog odbora PHOENIX group iz Bosne i Hercegovine.

Diplomirani je ekonomista sa dvadeset godina iskustva u farmaceutskom biznisu Bosne i Hercegovine i regije. PHOENIX Pharma BiH je članica PHOENIX Group – njemačke kompanije, najvećeg evropskog distributera lijekova – sa poslovnim operacijama u 26 zemalja Evrope.

Lalić je odgovoran i za poslovanje kompanija PHOENIX grupe u BiH, a takođe je predsjednik uprave EVROPA LIJEK Pharma – Sarajevo i TRANSMED transport Bijeljina. Živi i radi u Bijeljini, Sarajevu i Banjaluci.

 

Robert Čoban

 

Robert Čoban nalazi se na čelu Color Press Grupe najvećeg izdavača magazina u regionu sa kompanijama u svih 6 republika – 84 magazina, 21 internet portal i preko 50 konferencija i festivala godišnje. Među konferencijama koje Color Press Grupa organizuje – nalaze se i: “Pro Femina”, “Food Talk”, “The Economist: Svet u…”, “Digital”, “Book Talk”, “CSR Srbija”, “Serbia Goes Green”, “Teen Talk” i mnoge druge.

Pravni fakultet je studirao u Novom Sadu. Od 1990. radi kao novinar, a 1992. sa grupom studenata obnavlja izlaženje studentskog mesečnika “Index”. Posle dva broja sledi smena celokupne redakcije i pokretanje “Nezavisnog index”-a koji će kasnije promeniti ime u “Svet” iz kojeg je nastala izdavačka kuća Color Press Grupa.

 

 

II panel

Izazovi u vođenju za žene menadžere

 

MODERATOR: Željka Šulc

 

Željka Šulc, uvodničar i moderator panel diskusije “Izazovi u vođenju za žene menadžere”, je portparolka i šef Odjela za odnose s javnošću Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i predsjednica Udruženja MBA u BiH.

U protekle skoro dvije decenije svoje karijere je, između ostalog, vodila sektor za podršku programima (Misija OSCE-a u BiH), projekat Ravnopravnost polova u sektoru sigurnosti u BiH (Atlantska inicijativa u BiH), predavala je grupu predmeta iz marketinga i menadžmenta (Sveučilište Hercegovina), te je bila šefica marketinga i odnosa s javnošću pri CEEMAN – udruženju poslovnih škola Srednje i Istočne Evrope.

Govori srpski/hrvatski/bosanski, engleski i hebrejski jezik. 

 

PANELISTI 

Miloš Čirič

 Miloš Čirič je internacionalni predavač i trener, pionir PR-a i lobiranja, te direktor i vlasnik konsultantske kompanije “M.Lobos”.

Jedan je od najcjenjenijih slovenačkih stručnjaka za lobiranje i savjetnik mnogobrojnih vlada i pojedinaca u regionu. Krajem studija usmjerio se na područje metoda vođenja i komuniciranja.

Radna iskustva sakupljao je prvo u politici, a zatim se usmijerio u privredu, gdje je postao savjetnik kako menadžmentu, tako i sindikatima. Bio je savjetnik mnogim ministrima u vladama na području bivše Jugoslavije.

Specijalista je za područje lobiranja, uvođenja ličnih i društvenih promjena i vođenja kampanja.

 

Dragana Đermanović

 Blogerka, internacionalna strateškinja i predavačica iz oblasti poslovne primjene interneta. Predsjednica je Bee Premium Grupe (BPG) i suosnivačica BeeShaper startapa. Dragana je listirana za jednu od TOP 100 preduzetnica Evrope (The Hundert), a listu je prenio i čuveni američki poslovni magazin Forbs. Pripalo joj je najznačajnije priznanje za žensko preduzetništvo u Srbiji – „Cvet uspeha za ženu zmaja 2016″, koje dodjeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije.

Na Svjetskom ženskom ekonomskom forumu u Indiji (WEF17), proglašena je za „Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva“ i tako ponijela najprestižnije svjetsko priznanje u svojoj oblasti. Savjetnica je za strateško online komuniciranje i istraživačica u oblasti primjene internet komunikacijskih platformi u poslovanju. Doktorirala je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Odsjek za Industrijsko inženjerstvo i mendžment.

 

Snežana Ružičić

 Snežana Ružičić, diplomirani pravnik, načelnica je opštine Jezero. Visoko obrazovanje stekla je na Pravnom fakutetu Apeiron Banja Luka. Radila je u Vijeću naroda Republike Srpske u stručnoj službi Generalnog sekretara na poslovima višeg stručnog saradnika.

Ružičićeva je član glavnog odbora SNSD-a i predsjednica OO SNSD-a Jezero. Završila je više obuka iz oblasti multietničkog dijaloga i odnosa s javnošću.

Certifikovani je NLP praktičar. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u implementaciji projekata iz oblasti ekologije i turizma. Angažovana je u nekoliko komisija i odbora na lokalnom nivou.

 

 

 III panel

Izazovi za menadžment u javnoj upravi

 

PANELISTI

Mićo Mićić

Mićo Mićić rođen je u Bijeljini. Srednju tehničku školu završio je u Bijeljini, a Fakultet za fizičku kulturu u Sarajevu. Od 1981. do 1996. godine radio je kao profesor. U Administrativnoj službi opštine Bijeljina od 1996. do 2000. godine obavljao je dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilinu zaštitu. Od 2000. godine bio je ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske, a od 2003. godine ministar rada i boračko-invalidske zaštite. Na lokalnim izborima 2005. izabran je za načelnika Opštine Bijeljina, a 2008. godine je reizabran. 2012. izabran je za prvog gradonačelnika Bijeljine. 2013. godine načelnici i gradonačelnici opština i gradova Republike Srpske su ga izabrali za Predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske. Gradonačelnik Mićić je nosilac titule „Najmenadžer BiH u oblasti lokalne uprave“ za 2008. i 2012. Evropski pokret u BiH mu je dodijelio priznanje „Evropski načelnik Republike Srpske 2012. godine“. Dobitnik je i visokog priznanja „Zlatna plaketa ‘Lider lokalne samouprave decenije’“’ koje mu je 2012. godine dodijelila Internacionalna liga humanista – Liga za mir.

 

Zoran Stevanović

Zoran Stevanovic, rođen je 1965. godine. Diplomirao je na Gradjevinskom fakultetu u Sarajevu, smjer Geodezija. Radio je kao asistent na Građevinskom fakultetu u Sarajevu školske 1989/90, te kao šef katastra u SO Kalesija do 1992. godine. 1995-1998. godine bio je komercijalni direktor preduzeća “MN” u Loznici. Od 1998. godine radi kao samostalni preduzetnik.

Na funkciju Načelnika prvi put izabran 2007. godine, na vanrednim izborima. Mandat obnavlja 2008. i 2012 godine na redovnim izborima. Na izborima 2016. godine izabran je za prvog Gradonačelnika Grada Zvornika. Dio svog radnog vijeka proveo je kao samostalni preduzetnik, te Direktor nekoliko privatnih preduzeća, prije nego se aktivno počeo baviti politikom.

 

Elmedin Konaković

Elmedin Konaković je diplomirao je Menadžment u sportu na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. Najprije je igrao u Košarkaškom klubu „Bosna“ iz Sarajeva, a košarkašku karijeru je poslije nastavio u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. Igračku karijeru završava 2001, a naredne godine postaje direktor Košarkaške reprezentacije BiH. Godinu dana kasnije izabran je za direktora „Bosne“. Na ovoj funkciji je ostao do 2007. godine. U politiku ulazi 2004. godine kao član Stranke demokratske akcije (SDA). Iste godine je izabran u Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo. Pred istek četverogodišnjeg mandata kandidovao se na lokalnim izborima 2008. godine za načelnika Općine Centar, ali nije izabran. Dvije godine kasnije ulazi u Skupštinu Kantona Sarajevo (KS) i postaje predsjednik Kluba poslanika SDA. Nakon općih izbora u BiH u martu 2015. godine imenovan je za premijera Kantona Sarajevo, a tu funkciju obavljao je do marta 2018. Govori engleski, italijanski i rumunski jezik.

 

Siniša Milić

Siniša Milić je gradonačelnik Brčko Distrikta. Završio je srednju geodetsku tehničku školu u Sarajevu, a magistrirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu – smjer Građansko pravo.

Karijeru je započeo kao urednik i novinar u Novinskoj agenciji Republike Srpske – SRNA, gdje je radio od 1993. do 2006. godine. Nakon toga, do 2014. godine bio je stručni savjetnik za odnose s javnošću u Skupštini Brčko distrikta BiH, a u međuvremenu, u periodu 2011. do 2014. godine bio je član Nadzornog tima za reformu javne uprave u BiH, oblast Institucionalne komunikacije, zatim predsjednik Povjerenstva za polaganje stručnih ispita za rad u tijelima uprave za srednju stručnu spremu, te član Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“, Brčko distrikt BiH. Od 2014. do 2016. bio je predstojnik Odjela za javni registar Vlade Brčko distrikta BiH, da bi 2016. godine bio izabran za gradonačelnika Brčko Distrikta BiH. 

Add comment

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...