Pro Educa

Pro Educa

Centar za edukaciju „ProEduca“ je nevladina, neprofitna, nestranačka organizacija, osnovana 2005.godine, čiji tim čine stručnjaci, nezavisni intelektualci, mladi, ambiciozni ljudi, kao i brojni konsultanti iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona, koji prepoznaju i nastoje uticati na rješavanje aktuelnih društvenih problema. Kroz programe edukacija i ostalih programskih aktivnosti želimo ojačati civilno društvo i promotivnim i zagovaračkim aktivnostima uticati na podizanje svijesti javnosti o vrijednostima savremenog civilnog društva.

Iskustvo koje smo sticali kroz 15 godina rada i postojanja, te realizacije niza projekta za unapređenje društva u kojem živimo, pokazaju našu inovativnost u pristupu problemima, posvećenost našoj viziji boljeg društva i spremnost za permanentno učenje, usavršavanje i napredovanje.

Naš cilj je doprinos stvaranju jakog i stabilnog društva, omogućavanje pristupa informacijama i znanju svim društvenim kategorijama, bez razlika.

Naša vizija je stvaranje društva koje ne gleda na okruženje crno-bijelo, stvaranje okruženja koje omogućava svakom pojedincu da napreduje, da se mijenja i raste kroz edukacije i informisanje, poštujući različitosti, te društva koje djeluje perspektivno i pozitivno na profesionalni i lični razvoj pojedinaca.

Oblasti koje kroz naše djelovanje smatramo primarnim su:

“Unapređenje i promocija slobode govora i izražavanja drugačijeg mišljenja”

“Izdavaštvo i publikacije”

“Promocija evroatlantskih integracija”

“Ljudska prava”

“Podizanje svijesti o značaju porodičnih firmi”

“Istraživanje javnog mnjenja”

“Promocija važnosti uloge žena u organizacijama u BiH”

Add comment

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...