Pro Educa

Poslovni forum menadžera – mjesto okupljanja uspješnih

 Privreda Republike Srpske plodno je tlo za brojne poteškoće sa kojima su se poslovni subjekti primorani svakodnevno suočavati, kako zbog nedostatka tradicije upravljanja preduzećem prema učinku, socijalističkog nasljeđa, nedostatka znanja, tako i zbog nedovoljno stručnog i upravljačkog kadra i u privatnom i u javnom sektoru. Trendovi pokazuju da takvo privredno okruženje i okolnosti generišu dodatne izazove i probleme u privredi i da će tako biti i u narednom periodu.

Poslovni forum menadžera ima za cilj pružiti direktnu podršku upravljačkom kadru kroz edukaciju, prezentaciju i promociju novih trendova i kretanja, te uvezivanje najsposobnijih menadžera iz Bosne i Hercegovine i regiona, a četvrti po redu, već najavljeni Poslovni forum menadžera, koji će biti održan 28. i 29. marta u Bijeljini, okuplja eminentne stručnjake, predstavnike poslovne zajednice, javnog sektora, ali i medija. 

Privreda RS poznaje primjere izuzetno uspješnih preduzeća koja vode sposobni menadžeri, fokusirani na rezultate i ostvarenje profita, smanjenje troškova i ulaganje u proizvodnju. Takav tip menadžera je matematičkim promišljanjem, odlukama baziranim na činjenicama, istraživanjima i egzaktnim podacima, svakodnevnim balansiranjem između emocija, mogućnosti i prilika, te suočavanjem sa političkim interesima u društvu, sposoban da na adekvatan način upravlja i velikim sistemima kao i manjim privrednim društvima.

Za razliku od prethodna tri Foruma, ovogodišnji program Poslovnog foruma menadžera podijeljen je u dva dana. Savremeni koncepti menadžmenta bazirani su na upravljanje na temelju znanja, informacija i inovacija, a upravo su inovacije, megatrendovi i mikrotrendovi na tržištu i biznisu, opšte teme predavanja i panel diskusija na četvrtom Poslovnom forumu menadžera.

O menadžerima treće generacije, ekonomiji dijeljenja, ekonomskoj diplomatiji, projektnom vođenju, menadžmentu 3.0, inovacijama, govoriće dr Dragana Đermanović, Brane Gruban, Vladimir Vulić. Branimir Brkljač, Dejan Tomašević, Duško Krsmanović, Milenko Gudić i drugi.

Osim predavanja, tokom Foruma biće organizovane i panel diskusije sa mladim menadžerima, ženama na pozicijama menadžera, ali i gradonačelnicima.

 

Add comment

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...