Pro Educa

Okrugli stolovi “Žene liderke 21. vijeka” u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci

U sklopu projekta podizanja svijesti o značaju jačanja pozicije uspješnih žena i njihovoj afirmaciji u bh. društvu, centar za edukaciju Pro Educa organizuje okrugle stolove “Žene liderke 21.vijeka” u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.


 

Okrugli stolovi “Žene liderke 21. vijeka”, koji su jedna u nizu aktivnosti koje podupiru projektne ciljeve održat će se u Sarajevu 20.12., u Mostaru 21.12. i u Banjoj Luci 22.12.2011. godine.

Okruglim stolovima, na jednom mjestu će se okupiti uspješne žene iz različitih oblasti koje će imati priliku razgovarati i dati smjernice za pronalazak potencijalnih rješenja za suočavanje sa poslovnim izazovima bh. žena.

Kako se kroz projekat želi pružiti i mentorski doprinos za motivaciju i razvoj poslovnog uspjeha mladih žena i djevojaka, okruglim stolovima će prisustvovati i učenice iz nekoliko srednjih škola ova tri grada.

Ovom prilikom bit će prezentovani i rezultati dva istraživanja o poziciji bh. poslovne žene koja su realizovana u okviru projekta “Žene liderke 21. vijeka” , te će biti predstavljen prvi bh. magazin o ženskom liderstvu “Žene liderke”.

Svjetski poslovni trendovi pokazuju da je broj žena koje preuzimaju vodeće menadžerske uloge u stalnom porastu, te je primjetan sve veći njihov značaj na pozicijama donosioca odluka.

Obzirom da će zasigurno i uloga bh. poslovne žene uskoro evoluirati u skladu sa ovim svjetskim trendovima, projektom “Žene liderke 21. vijeka” centar za edukaciju Pro Educa želi doprinijeti promociji i afirmaciji žena koje su liderke u različitim oblastima društvenog i poslovnog života, te dati mentorski doprinos za motivaciju i razvoj poslovnog uspjeha mladih žena i djevojaka.

Add comment

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...