Pro Educa

Održan okrugli sto “političke komunikacije na internetu”

Centar za edukaciju „Pro Educa“, u saradnji sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, organizovao je okrugli sto sa izabranim političkim predstavnicima na temu političke komunikacije na internetu u ponedjeljak 26. maja 2014. godine u Banjaluci.


Uvodno predavanje održao je jedan od najboljih svjetskih stratega za digitalne medije i komunikaciju na društvenim mrežama, Majkl Slabi.

Centralna tema razgovora bila je integrisanje digitalnih tehnologija u komunikaciju i aktivnosti tokom političkih kampanja. Izabranim političkim predstavnicima, urednicima i novinarima medija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini Slabi je odgovorio na pitanja šta znači uključiti se, osnažiti i komunicirati u sasvim uvezanom svijetu, kako prilagoditi komunikacijske strategije ambijentu integrisanih komunikacija, na koji način animirati i omogućiti ljudima da se uključe u rješavanje pitanja od značaja za zajednicu, ali animirati i članstvo političkih organizacija da šire poruke organizacije, te kako proširiti komunikacijski opseg korištenjem digitalnih tehnologija.

Majkl Slabi je jedan od najboljih svjetskih stručnjaka za digitalne medije i komunikaciju na društvenim mrežama. Vodio je kampanju američkog predsjednika Baraka Obame na društvenim mrežama 2008. godine i kampanju reizbora 2012. godine. Trenutno je zaposlen kao šef misije i tehnologije organizacije Timshel Chicago koja se bavi podrškom i kreiranjem strategija i digitalnih platformi za neprofitne organizacije, fondacije i pojedince.

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...