Pro Educa

NAŠA PRIČA

Našu priču smo započeli 2005. godine sa jasnom vizijom da unaprijedimo poslovno okruženje naše zemlje.

I dok smo rasli, izašli smo izvan naših okvira, razvijali se, napredovali, dostizali svoje granice i opet ih pomjerali i postavljali naviše… Taj proces još traje.

Nakon petnaest godina uspješnog rada, velikog broja originalnih i inovativnih ideja, projekata, sponzora, donatora, partnera, učesnika projekata, konferencija i događaja, prijatelja i saradnika, svega što smo radili da bi unaprijedili život zajednice u zemlji i regionu, došlo je vrijeme da opet podižemo ljestvicu svojih ciljeva.

Naš petnaestogodišnji put je popločan nevjerovatnim promjenama, ali neke stvari poput posvećenosti našim korisnicima i partnerima su i dalje iste i ostaće takve.

Naš rad i aktivnosti smo konstantno proširivali i bogatili kroz projekte u koje smo uključivali širu društvenu zajednicu, želeći da tako unaprijedimo kvalitet života.

Sa razvojem naše misije došlo je vrijeme i za razvoj našeg vizuelnog identiteta.

Predstavljamo vam novi logo Pro Educe.

 

Vjerujemo da ovaj novi izgled oslikava našu viziju budućnosti više od logotipa koji je nastao davne 2005. godine, a koji nas je više godina uspješno pratio.

 

Naše nove boje vam poručuju da mi na stvari ne gledamo crno-bijelo, da mi nismo isključivi, da stvari nisu tako jednostavne – dobre ili loše, lake ili teške, ružne ili lijepe… Crno-bijeli svijet je svijet bez kompromisa, a mi takvi svakako nismo. Mi smo spremni da se mijenjamo, prilagođavamo, rastemo, i to je ta linija sive zone koja razbija pogrešnu iluziju crno-bijelog svijeta. I na kraju, zašto da ne pomiješamo boje, i to mnogo njih.

Mi ćemo vam otvoriti nove perspektive, otvoriti vaš um za nove ideje, uvesti u beskonačni svijet različitih nijansi kojima je život obojen. Jer, kakav je to život ako je toliko jednostavan i bezličan, ako je samo crno-bijeli?

Mi smo spremni za promjene, a vi?

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...