Pro Educa

Milka Forcan: Mnoge stvari bismo menjali, a često ne znamo kako – zato nam je lobiranje važno

O fenomenu lobiranja, akterima, principima, oblicima, o tome ko su danas sve lobisti i ko se smatra uspešnim lobistom, o rastućim budžetima koji se izdvajaju za ove svrhe i samim tim i rastućem uticaju, ali i o dominaciji korporativnog lobiranja će tokom III Foruma menadžera Republike Srpske govoriti Milka Forcan. ekonomista i poslovna žena iz Beograda. U susret predstojećem Forumu, ova uspješna žena odgovara na pitanja o lobiranju, ali i položaju žena u biznisu na Balkanu.

Gospođo Forcan, koliko znanja i vještine lobiranja mogu biti od pomoći menadžerima u ispunjavanju svojih poslovnih ciljeva?

Tehnike i veštine lobiranja mogu se koristiti na gotovo svim nivoima donošenja odluka čak i u svakodnevnom životu i zbog toga su izuzetno značajne i korisne. Ne morate lobirati samo u Briselu ili Washingtonu, već i u svojoj neposrednoj blizini, svom gradu, opštini, kompaniji. Bitno je znati kako da se zalažete za svoj interes, kako da sagledate širi kontekst, kako da pridobijete saveznike, kako da procenite koji je idealan trenutak za delovanje, kako da zainteresujete javnost za ono za šta se zalažete. Bitno je kvalitetno komunicirati, prikupiti i obraditi potrebne informacije i na adekvatan način zainteresovati onoga ko donosi konačnu odluku o pitanju za koje se zalažete. Sigurna sam da se gotovo svi nalazimo u ovakvim situacijama i u svakodnevnom poslovnom okruženju, ali i kao građani u sredinama u kojima živimo i radimo. Mnoge bismo stvari menjali, a često ne znamo kako. Iz tog razloga znanja iz oblasti lobiranja imaju dosta široku primenu i od višestruke koristi su.

Zašto je i do kada će lobiranje na našim prostorima biti posmatrano kao ilegalna radnja, kao kontroverzna aktivnost?

Nije to slučaj samo kod nas, već gotovo svuda. Razloga je više: određene zloupotrebe kojih je bilo u prošlosti, značajne količine novca koji se izdvaja u ove svrhe, tajni ugovori daleko od očiju javnosti, koji se po pravilu „otkrivaju“ u vidu prozivke ili skandala, ali često i slaba zakonska regulativa po ovom pitanju. Upravo zbog toga je važno zalagati se za donošenje zakona i uredbi kojima se definiše rad lobista i kojima se nameće obaveza transparentnosti kao imperativ.

Da li, iz vašeg iskustva, žene na Balkanu imaju iste mogućnosti za poslovanje/ napredovanje/zaradu u odnosu na muškarce na istim pozicijama?

Uvek je moj odgovor na ovo pitanje bio da su mogućnosti jednake, da nisam osećala diskriminaciju i da uspeh nema pol. Sada ipak, sa ovim životnim i poslovnim iskustvom, iako ne volim generalizacije, ne mogu tvrditi da su pretpostavke po polovima jednake. Predrasude su duboko ukorenjene, čak i način vaspitanja dece nije uvek isti, očekivanja, odsustvo zbog tudnoće i dece, sve su to faktori koji za rezultat imaju otežavajuće okolnosti za ženski pol.

O čemu ćete govoriti tokom III Foruma menadžera Republike Srpske?

Govoriću uopšteno o lobiranju, lobistima, budžetima za lobiranje, najčešćim zamerkama na račun ove profesije i sve snažnijim zahtevima za boljom regulacijom ove oblasti, ali i situaciji u regionu kada je lobiranje u pitanju.

III Forum menadžera Republike Srpske biće održan 22. marta u Banjaluci, a sve informacije o Forumu moge se pronaći na www.proeduca.net

Add comment

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...