Pro Educa

Korporativno upravljanje za top menadžere i direktore

Centar za poslovnu edukaciju i preduzetništvo “PRO EDUCA” iz Banja Luke, Međunarodna finansijska korporacija (IFC) i međunarodna konsultantska firma SOCIUS iz Slovenije organizatori su dvodnevne regionalne konferencije iz oblasti korporativnog upravljanja koja je danas počela u hotelu Monument na Kozari.


Konferencija je okupila oko 50 učesnika iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Predstaviće dobre prakse iz korporativnog upravljanja iz regiona, te približiti svjetska znanja iz finansijskog upravljanja i upravljanja ljudskim potencijalima. Učesnici će svoja znanja razmjenivati kroz mnogobrojne radionice koje su zamišljene programom konferencije.

Konferencija će se fokusirati na prakse korporativnog upravljanja u Bosni i Hercegovini i regiji, a poseban aspekt će biti medijsko izvještavanje i percepcija korporacija u javnosti.

Jedan od učesnika Predrag Klincov kaže: “Mislim da je značajno održavanje ovakvih konferencija s obzirom da je u BiH kao i u cijelom regionu nizak nivo svijesti o korporativnom upravljanju. Kao najveći problem u korporativnom upravljanju u BiH javlja se nefer odnos većinskog akcionara u kompanijama prema malim akcionarima.”

Dvodnevna konferencija će završtiti okruglim stolom koji će objediniti znanja i dobre prakse predstavljenje tokom konferencije gdje će korporativno upravljanje biti istaknuto kao komparativna prednost u modernom poslovanju.

Add comment

Pratite nas

Možete nas pronaći i na...