Upoznajte predavače VI Poslovnog foruma menadžera

02March

Upoznajte predavače VI Poslovnog foruma menadžera

Dr Dragana Đermanović je jedna od top 100 preduzetnica Evrope, proglašena za “Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva” na internacionalnom Ženskom ekonomskom forumu u Nju Delhiju, Indija. Dobitnica je priznanja “Cvijet uspjeha za ženu zmaja”, najvećeg priznanja za žensko preduzetništvo u Srbiji koje dodjeljuje Udruženje poslovnih žena. U svom bogatom iskustvu upravljala je timovima na globalnim projektima od Kine do Sjedinjenih Američkih Država. Rаdila je za kompanije koje zapošljavaju 50, 500 i na hiljade zaposlenih u širokom spektru industrija poput automobilske, finansijske, kozmetičke, IT, javne uprave, obrazovanja, medija i mnogih drugih. Doktorirala je na Fakultetu tehničkih nauka i mentorka je Google launchpad projekta te brojnih startup programa u zemlji i svijetu.

 

Prof. dr Dragan Lončar je diplomirao na Ekonomskom fakultetu 2001. godine u Beogradu. Кao stipendista Shell Centenary Scholarship Fund, 2003. godine završio je magistarske studije iz oblasti menadžmenta na University of Cambridge (Judge Business School) u Velikoj Britaniji. Doktorirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Кao stipendista Fulbright Foundation, 2009. godine završio je postdoktorske istraživačke studije, iz oblasti finansijskog menadžmenta, na University of Chicago (Booth Business School). Nosilac je prestižne CFA licence iz oblasti finansija. Prodekan je za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta u mandatnom periodu 2018-2021. Član je više akademskih i profesionalnih tijela u Srbiji i inostranstvu (Savez ekonomista Srbije, Udruženje investicionih profesionalaca Srbije, US Academy of Management, CFA Institute, European Association of Competition Economists, Cambridge Alumni, Fulbright Alumni…).

Brane Gruban je direktor Dialogos stateških komunikacija, posjeduje preko 40 godina poslovnog iskustva od kojih je preko 20 u konsaltingu u odnosima s javnošću, strateškom komuniciranju i strateškom menadžmentu. Njegova stručna područja uključuju: odnose s javnošću, komunikacijske strategije, menadžment promjena, upravljanje problemima i kriznom komunikacijom, izvršni razvoj i edukacija, odnosi sa zaposlenima, menadžment ljudskih resursa itd. Brane Gruban je jedan od osnivača Društva Slovenije za odnose s javnošću (Public Relations Society of Slovenia – PRSS) čiji je bio i predsjednik. Takođe je uspostavio Slovenački ogranak IABC, International Association of Business Communicators sa sjedištem u San Franciscu i bio direktor cjelokupnog IABC-a. Posjeduje ABC akreditaciju (Accredited Business Communicator). Mnogi projekti iz njegovog portfolia radova su priznati i nagrađeni brojnim međunarodnim nagradama kao što su IABC Gold Quill Award u tri navrata. Gruban je objavio preko devetsto članaka i knjiga, održao je preko 1700 jednodnevnih i višednevnih seminara i radionica sa preko 20000 učesnika.

Vladimir Vulić je konsultant u oblasti menadžmenta, inovacija i društvenih medija. Suosnivač je NVO Digitalizuj.me i programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač na predmetima Strategijski menadžment na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Radio je za klijente kao što su UNDP Crna Gora, Britanska ambasada u Beogradu, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije (Vlada CG), Ministarstvo održivog razvoja i turizma (Vlada CG), Social Innovation Laboratory Zagreb i mnogi drugi. Predavao je na konferencijama u mnogim državama širom svijeta, od Perua, preko Češke Republike, do Turske, a teme o kojima govori su biznis strategija, liderstvo, upravljanje inovacijama i promjenama, preduzetništvo i društveni mediji. Vanja je poznat po dinamičnom i zabavnom stilu prezentovanja, čemu su svjedočili i učesnici prethodnih Foruma menadžera.

Robert Čoban je od 1990. radi kao novinar – u početku kao novosadski dopisnik beogradskih Večernjih novosti, zagrebačke Arene, sarajevskih Naših dana. Sarađuje i u magazinima Vreme i Stav.
Danas je na čelu Color Press Grupe najvećeg izdavača magazina u regionu sa kompanijama u svih šest eks-ju republika: 84 magazina, 21 internet portal i preko 50 konferencija i festivala godišnje. U porfoliju kompanije nalaze se i brojni licencni naslovi: The Economist, Diplomacy & Commerce, Hello!, Brava Casa, Gloria, Story, Grazia i brojni drugi. Među konferencijama koje Color Press Grupa organizuje – nalaze se i Pro Femina, Food Talk, The Economist: Svet u…, Digital, Book Talk, CSR Srbija, Serbia Goes Green, Teen Talk i mnoge druge.

Posted by MarinaKucalovic  Posted on 02 Mar 
  • Post Comments 0

    Drop us a line

    Your email address will not be published. Required fields are marked *