Predavači

Predavači

Vrhunski predavači iz oblasti liderstva, strateškog planiranja, korporativnog upravljanja, organizacije, kriznog i strategijskog menadžmenta. Pogledajte ko dolazi na Poslovni forum menadžera.

DRAGANA ĐERMANOVIĆ

Dr Dragana Djermanović je blogerka, internacionalna strateškinja i predavačica iz oblasti poslovne primene interneta. Predsednica je Bee Premium Grupe (BPG) i suosnivačica BeeShaper startapa. Dragana je bila i počasna članica žirija za dodelu prestižnih SocialMedia Awards ispred Evropske asocijacije za odnose s javnošću i istraživanje (EUPRERA) i Euroblog asocijacije. Članica je žirija za dodelu ICT nagrada za Evropu u Luksemburgu, kao i počasna ambasadorka WebIT saveta internet praktičara Jugoistočne Evrope.

Dragana je listirana za jednu od TOP 100 preduzetnica Evrope u nemačkom magazinu The Hundert, a tu listu preneo je i čuveni američki poslovni magazin Forbs. Najznačajnije priznanje za žensko preduzetništvo u Srbiji – „Cvet uspeha za ženu zmaja 2016″, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije pripalo je Dragini Đermanović. Na Svetskom ženskom ekonomskom forumu u Indiji (WEF17), Dragana je proglašena za „Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva“ i tako ponela najprestižnije svetsko priznanje u svojoj oblasti.

Savetnica je za strateško online komuniciranje i istraživačica u oblasti primene internet komunikacijskih platformi u poslovanju. Doktorirala je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Odsek za Industrijsko inženjerstvo i mendžment. Rođena je 29. aprila 1981. godine, udata i majka Jovane i Nikoline.

VLADIMIR VULIĆ

Vladimir Vulić je konsultant u oblasti menadžmenta, inovacija i društvenih medija. Suosnivač je NVO Digitalizuj.me i programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač na predmetima Strategijski menadžment na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Radio je za klijente kao što su UNDP Crna Gora, Britanska ambasada u Beogradu, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije (Vlada CG), Ministarstvo održivog razvoja i turizma (Vlada CG), Social Innovation Laboratory Zagreb i mnogi drugi.

Predavao je na konferencijama u mnogim državama širom svijeta, od Perua, preko Češke Republike, do Turske, a teme o kojima govori su biznis strategija, liderstvo, upravljanje inovacijama i promjenama, preduzetništvo i društveni mediji. Vanja je poznat po dinamičnom i zabavnom stilu prezentovanja, čemu su svjedočili i učesnici prethodnog Foruma menadžera.

BOŽIDAR MALJKOVIĆ

Božidar Maljković je jedan je od najuspješnijih evropskih trenera. U gotovo svakom klubu osvojio je po neku titulu, a posebno se ističu titule Evrolige sa tri različita kluba: Jugoplastika, Limož i Panatinaikos. Od 2017. godine je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije. Od strane FIBA proglašen je za jednog od deste trenera koji su obilježili vijek košarke u Evropi (2007. godina).

GORAN MILIĆ

GORAN MILIĆ je rođen 1946. Školovao se u Strazburu, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Govori engleski, španski, francuski i italijanski. U svojoj impresivnoj karijeri, Goran je bio ratni izvještač, dopisnik, novinar, urednik i producent. Napisao je nekoliko knjiga i napravio više od stotinu putopisnih emisija na pet kontinenata. Pratio je predsjednika Tita na putovanjima, intervjuirao Jimmyja Cartera, Georgea Busha, Pereza de Cuellara… Bio je šef dopisništva i dopisnik JRT-a iz UN-a i SAD-a, kolumnist „Mladine“, „Oslobođenja“, „Večernjeg lista“, „Vjesnika“ i „Panorame“, šef tima za informiranje Univerzijade u Zagrebu, glasnogovornik kandidature Beograda za Olimpijske igre, glasnogovornik Olimpijske delegacije Bosne i Hercegovine na Olimpijadi u Barceloni, urednik i voditelj subotnjeg TV Dnevnika na TV Beograd, urednik i voditelj TV Dnevnika HTV-a, direktor te glavni i odgovorni urednik „Yutela“, urednik i voditelj političkog magazina „Brisani prostor“ na HTV-u. Bio je član boarda američke Academy of Television Arts & Sciences i član žirija za nagrade „Emmy“ u kategoriji dokumentarnog filma. Dobitnik je nagrade „Svetozar Marković“ u Srbiji, Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva u BiH i nagrade Novinar godine u Hrvatskoj. Od pet nagrada „Ekran“ Večernjeg lista u Hrvatskoj, jedna mu je dodijeljena za vođenje i uređivanje najgledanijeg TV Dnevnika HTV-a. Od 2011. do 2017 bio je direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans, za to vrijeme snimio je i serijale Alhemija Balkana i Tada&Sada.


MIA POPIĆ

Mia je psihoteraput i koučing psiholog. Bavi se koučingom pojedinaca, organizacionim konsaltingom i vođenjem edukativnih radionica i treninga sa ciljem pružanja podrške u savladavanju individualnih psiholoških teškoća koje otežavaju svakodnevno funkcionisanje i efikasnost u radu. Autor je međunarodno priznatog edukativnog programa iz oblasti kognitivno bihejvioralnog koučinga.

PANELISTI

Mićo Mićić – Gradonačelnik Bijeljine, nosilac titule „Najmenadžer BiH u oblasti lokalne uprave“ za 2008. i 2012. godinu za, kako je navedeno u obrazloženju, „izvanredan dugogodišnji doprinos razvoju opštine Bijeljina, stvaranje povoljnih uslova za razvoj biznisa i bolji život građana“. Evropski pokret u BiH mu je dodijelio priznanje „Evropski načelnik Republike Srpske 2012. godine“.

Dobitnik je i visokog priznanja „Zlatna plaketa ‘Lider lokalne samouprave decenije“ koje mu je 2012. godine dodijelila Internacionalna liga humanista – Liga za mir. 2016. godine izabran je za drugi gradonačelnički mandat, odnosno četvrti mandat Prvog čovjeka lokalne samouprave.

Edin Forto – Premijer Kantona Sarajevo, bio je dugogodišnji direktor NEXE grupe, jedne od prestižnih kompanija iz građevinskog sektora u BiH. Diplomirao je na University of North Carolina at Chapel Hill School of Journalism and Mass Communication, smjer Advertising, da bi magistrirao na Columbia University School of International and Public Affairs, smjer International Finance and Business. Za vrijeme boravka u SAD-u radio je i kao politički analitičar u konsultantskoj firmi Eurasia Group u New Yorku.

Šuhret Fazlić – Gradonačelnik Bihaća, upisao je magistarski studij na Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment u Banja Luci, studijski program: Menadžment ljudskih resursa. Kao dobitnik stipendije Vlade Sjedinjenih Američkih Država, Hubert Humphrey Fellowship, boravio je u SAD od 2007. do 2008. godine gdje je stekao i zvanje Certificiranog specijaliste za oblast ljudskih resursa. Radio je kao šef predstavništva preduzeća „Jump“ Sarajevo u Bihaću, direktor firme „Galaksija“ Bihać, direktor firme „Im-ex“ Bihać, šef Inspekcije rada Unsko-sanskog kantona, terenski agent u projektu Svjetske banke i Vlade FBiH na zapošljavanju demobilisanih boraca (PIU PELRP) , šef ureda OHR za USK-a i Kanton 10, savjetnik načelnika općine Bihać, savjetnik u preduzeću „Rad-putevi“ Bihać, savjetnik premijera USK-a. Obavljao je i dužnost direktora Agencije za privatizaciju FBiH.Na lokalnim izborima održanim 2. oktobra 2016. godine osvojio je najveći broj glasova i izabran na dužnost gradonačelnika Bihaća.

Đorđe Milićević – Načelnik opštine Šamac, zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Obrazovanje nastavlja na postdiplomskim studijama na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, smjer Svjetska trgovina i Evropska unija.

Bio je samostalni stručni saradnik u Urbanističkom zavodu Republike Srpske AD Banja Luka. Milićević je radio kao stručni saradnik za logistiku RJ Brčko, Telekomunikacije Republike Srpske AD Banja Luka, te kao finansijski direktor Vitinke AD Kozluk, Zvornik.

Dobitnik je „Beacon“ priznanja, kao vođa projekta „Beaconscheme“ u Opštini Šamac, pokrenutog od misije OEBS-a u BiH i Savjeta Evrope.

Kao vođa Radnog tima učestvovao je u izradi „Strategije ruralnog razvoja grada Banja Luka 2010. – 2015, član je Udruženja ekonomista Republike Srpske (SWOT). Obavljao dužnost zamjenika ministra civilnih poslova u Savjetu ministara BiH.

Na lokalnim izborima održanim 02. oktobra 2016. godine izabran za načelnika opštine Šamac.

Sanela Pašić –Predsjednica Uprave, Addiko Group BiH. Doktorat  je odbranila na Univerzitetu Buckingham, Velika Britanija, oblast Upravljanje rizicima.  Predavač je na Sarajevo School of science and Technology – dodiplomska i MBA predavanja iz oblasti menadžmenta i finansija. Predsjednik Skupštine Udruženja menadžera rizika BiH, te član Upravnog odbora Udruženja banaka. Tokom svog profesionalnog angažmana u Raiffeisen Bank, Sparkasse Bank, HVB Group i Svjetskoj Banci, stekla je bogato iskustvo iz oblasti finansije i upravljanje rizicima.

Aleksandra Bogunović – suvlasnica kompanije Bexing, diplomirani inženjer mašinstva, majka troje dece.Master iz poslovne ekonomije stekla je na ekonomskom fakultetu u Beogradu u saradnji sa poslovnom školom HEC iz Pariza.  Ekskluzivni je zastupnik vodeće austrijske firme Rosenbauer za Srbiju, Makedoniju i Republiku Srpsku.Našla se u finalu nadmetanja za priznanje EY preduzetnik godine u 2016, kao i u najužem izboru za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja 2017. Priznaje da joj nije bilo lako kada je stala za kormilo Bexinga.

Biljana Marković – Vršilac dužnosti generalnog direktora „ORAO“ a.d. za proizvodnju i remont, Bijeljina. Redovni je profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kome izvodi nastavu na predmetima iz oblasti Mašinskih konstrukcija, šef Katedre za mašinske konstrukcije i ineženjerski dizajn proizvoda, član Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i Komiteta za osiguranje kvaliteta. Radila je kao samostalni projektant – konstruktor u Sektoru istraživanja i razvoja “ORAO”a.d. za proizvodnju i remont, Bijeljina, kao rukovodilac Odelenja za razvoj i projektovanje kvaliteta, te imenovana za generalanog direktora „ORAO“ a.d. 22.1. 2019., trenutno je i predsednik NO Javnog preduzeća šumarstva “Šume Republike Srpske”.

Željka Šulc – Portparolka i šef Odjela za odnose s javnošću Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i predsjednica Udruženja MBA u BiH. U protekle skoro dvije decenije svoje karijere je, između ostalog, vodila sektor za podršku programima (Misija OSCE-a u BiH), projekat Ravnopravnost polova u sektoru sigurnosti u BiH (Atlantska inicijativa u BiH), predavala je grupu predmeta iz marketinga i menadžmenta (Sveučilište Hercegovina), te je bila šefica marketinga i odnosa s javnošću pri CEEMAN – udruženju poslovnih škola Srednje i Istočne Evrope. Govori srpski/hrvatski/bosanski, engleski i hebrejski jezik.

Jelena Tomašević– Osnivač i vlasnik Renovata, doktor prirodne medicine. Kroz edukacije, istraživanja, želju da dođe do najbolje verzije sebe, otkrila je prirodni program za detoksikaciju duše i tijela.

Tomaž Orešič – Rukovodilac energetske kompanije sa međunarodnom ekspertizom u oblasti energetike i liberalizovanim tržištima energije, sa 18 godina iskustva u prodaji energije, investicijama i srodnim pravnim pitanjima. Iskustvo je sticao kao predsjednik Nadzornog odbora Elektro Maribor dd, druge najveće elektroenergetske kompanije u Sloveniji, potpredsjednik Resalta (bivši GGE d.o.o.), jedna od vodećih kompanija za energetske usluge (ESCO) u jugoistočnoj Evropi, član Nadzornog odbora Geoplin doo, najvećeg dobavljača prirodnog plina u Sloveniji.

Davor Šipić – Osnivač i vlasnik firme Sopex. Magistrirao je na IEDC-u, studiju Biznis administracije.

Milena Mijatović – Vlasnica i direktorica marketing agencije Mint koja svakodnevno servisira brojne regionalne i svjetske klijente. Poznati brendovi u njenom portfelju su Ledo Hrvatska, Frikom Srbija, Jamnica HR, Quint Holandija, Sberbank  i brojni drugi za koje kontinuirano implementiraju kreativne i komunikacijske strategije.  Smatra da DOBRA IDEJA ne poznaje granice.

Tomislav Završnik – Direktor Društvа za upravljanјe Evropskim dobrovolјnim penzijskim fondom a.d. Banja Luka.  Zvanje Diplomirani ekonomista je stekao 2007. godine na Visokoj školi za upravljanje i poslovanje, Novo Mesto (Slovenija), a 2009. godine pri istoj instituciji postaje Magistar ekonomskih i poslovnih nauka. Profesionalnu karijeru započeo je 1999. godne kao pripravnik u Banci Celje d.d. Profesionalnu karijeru razvija u okviru Skupne pokojninske družbe d.d. Ljubljana gdje je obavljao poslove rukovodioca okružnog marketinga, te rukovodioca projekata i pomoćnika uprave i stekao iskustvo u vezi sa marketingom,  razvojem proizvoda dobrovoljnog penzijskog osiguranja, Compliance i Risk management.

Elmedin Konaković– predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo. Diplomirao je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu na Odsjeku za menadžment u sportu i trenutno pohađa master studij na istom fakultetu. Na Opšim izborima 2018. godine osvojio je poslanički mandat, a na konstitutivnoj sjednici izabran je za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

Dalibor Tomaš je viši asistent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, na Odsjeku za ekonomsku teoriju, analizu i politiku, gdje 15 godina radi kao predavač na predmetu Mikroekonomija. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Tržišna ekonomija i upravljanje. Pored toga, radio je na Banjalučkoj berzi, bio je vd. direktor Akcionog fonda Republike Srpske, a od 2009. godine radio je u Ministarstvu finansija Republike Srpske, prvo kao pomoćnik ministra za makroekonomsku analizu i politiku, a zatim je radio kao savjetnik ministra. Trenutno je savjetnik premijera Republike Srpske i član savjetodavne grupe Fiskalnog vijeća BiH.

Srđan Praštalo – Direktor firme VELA Consulting. U VELA consulting prešao je sa mjesta generalnog direktora konsultantske kuće „Consultin“ doo Banjaluka. U toku svog profesionalnog angažmana stekao je dugogodišnje iskustvo u brokerskim, investicionim i rukovodećim poslovima, radeći u brokersko-dilerskoj kući “Eurobroker” a.d. Banja Luka, Društvu za upravljanje investicionim fondovima “Aktiva Invest” a.d. Banja Luka, te kao generalni direktor konsultantske kuće Consultin doo Banjaluka, a posjeduje i bogato iskustvo kao član ili predsjednik upravnih i nadzornih odbora nekoliko preduzeća: “Bentonit” a.d. Šipovo, “Potkozarje” a.d. Gradiška, “Čistoća” a.d. Banja Luka, “Banjaluka Film” a.d. Banja Luka, “Veletrgovina” a.d. Gradiška, Zatvoreni investicioni fond “Aktiva Fond” a.d. Banja Luka, “Gas Promet” Istočno Sarajevo i “Tržnica” a.d. Banja Luka.

Branimir Muidža – Predsjednik Vijeća stranih investitora u BiH. Generalni je direktor HeidelbergCement grupacije u BiH i Hrvatskoj, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj d.d., direktor kompanija Dunav Drava Cement Zagreb i TBG Beton Zagreb, te prokurista u kompaniji TBG BH u BiH. Uspješno je završio različite programe menadžmenta u najpriznatijim svjetskim školama; Harvard – Boston,  Business School St. Gallen – London, Management Center Europe – Bruxelles i Barcelona; kao i u okviru HeidelbergCement grupacije kao što su Senior Management Development Program u organizaciji INSEAD – Pariz, DUKE Corporate Education – Frankfurt.

Više puta je proglašen menadžerom godine u BiH i Hrvatskoj.

Goran Miraščić – Član Ekonomskog savjeta Vlade FBiH, član Savjetodavne grupe Fiskalnog vijeća BiH, profesor na više univerziteta u BiH, autor velikog broja članaka, te učesnik mnogobrojnih domaćih i međunarodnih konferencija. Trenutno obnaša funkciju Savjetnika Premijera FBiH. Dodiplomske i postdiplomske studije završio je u SAD-u, koj je zvanje doktor ekonomskih nauka stekao na Univerzitetu u Tuzli.

Date

2019-03-11