Porodične firme

porodične firme

Centar za edukaciju Pro Educa je 2010. godine pokrenuo projekat pod nazivom “Porodične firme – stub razvoja ekonomije”, u okviru kojeg kroz edukaciju, istraživanja, promociju pozitivnih primjera i praksi, povezivanje i razmjenu iskustava, pokušavamo da podignemo svijest o značaju porodičnih firmi za funkcionisanje, napredovanje i perspektive razvoja privrede.

Osnovni cilj projekta je da ukaže na specifične probleme porodičnih firmi koje čine veliku većinu u strukturi ukupne privrede, da ukaže na problem generacijske tranzicije koji je jedan od ključnih izazova od kojih zavisi opstanak i budućnost svake porodične firme i da predstavnicima porodičnih firmi učini dostupnim prijedloge i mogućnosti za prevazilaženje istih i povećanje šansi za dugoročnu održivost i kontinuirano povećanje uspješnosti.

Podizanjem svijesti o značaju ovih firmi, Pro educa ima za cilj da probudi i svijest donosilaca odluka da podstiču i podržavaju porodične firme da rade na edukaciji i unapređenju svog dosadašnjeg poslovanja.

Date

2017-12-13